Afwezigheid

Afwezigheid

Onze praktijk is vijf dagen per week geopend tussen 08.00 – 17.00 uur.

In geval van telefonische onbereikbaarheid, krijgt u een antwoordapparaat met daarop informatie die voor u van belang kan zijn. Wij verzoeken u het gehele bericht af te luisteren.

Waarneming buiten openingstijden, in het weekend en op nationale feestdagen
Op werkdagen tussen 17.00 uur en de volgende ochtend 08.00 uur, ’s weekends en op nationale feestdagen kunt u bij spoedgevallen die niet kunnen wachten tot de volgende werkdag terecht bij de Centrale Huisartsendienst Drenthe (Boermarkeweg 60, Emmen), via tel. nr. 0900-112 0 112.

Waarneming bij afwezigheid eigen huisarts
Bij afwezigheid van de huisarts (in geval van bijvoorbeeld slaapdag, verplichte nascholing, ziekte) is er voor u altijd waarneming geregeld. Dit kan een waarneming op de praktijk zelf zijn of waarneming via een collega huisartsenpraktijk. Bij een vervangende waarneming zal de assistente u hierover bij het maken van de afspraak inlichten. In het geval van een waarnemend collega huisartsenpraktijk, zult u dit horen via het antwoordapparaat.

Waarneming tijdens vakanties
We zijn nooit allemaal tegelijk met vakantie. De praktijk is het gehele jaar open op werkdagen van 8.00 – 17.00 uur, met uitzondering van feestdagen. Ook als de huisarts met vakantie is, kunnen afspraken met andere medewerkers gewoon doorgaan. Ook is er altijd een doktersassistente aanwezig voor dringende vragen. De taken van de huisarts worden tijdens diens vakantie waargenomen door een collega huisartsenpraktijk. Dit geldt echter alleen voor medisch urgente zaken die niet kunnen wachten tot na de vakantie.

Voor herhaalmedicatie kunt u tijdens vakanties rechtstreeks terecht bij uw eigen apotheek.