Nieuws2020-09-14T07:41:30+00:00

Nieuws

Geen toegang tot de praktijk zonder afspraak.

Let op!

I.v.m. aangescherpte coronamaatregelen willen wij u op het volgende wijzen:

Alleen als u een afspraak heeft mag u naar de praktijk komen. Een eigen mondkapje is verplicht!

Voor alle andere vragen kunt u ons telefonisch of via onze online services bereiken.

Wij hopen op uw begrip.

Toename drukte Centrale Huisartsenposten / spoedzorg

Huisartsen verstrekken geen verklaringen voor doorgemaakte covid

10-06-2021

Omdat een bewijs van doorgemaakte covid straks één van de manieren wordt om te kunnen reizen naar andere landen, kloppen nu al geregeld burgers aan bij de GGD en de huisarts om zo’n bewijs of een verklaring van doorgemaakte covid te krijgen. Dat soort verklaringen worden echter niet door de huisarts afgegeven, zo bericht de LHV op haar website. De overheid heeft gesteld dat het bewijs van een positieve testuitslag (en dus van doorgemaakte covid) uit het systeem van de GGD moet komen. Daarin staan alle positieve testen verzameld, omdat het verplicht is positieve coronatestuitslagen te melden bij de GGD, ook als de test door een andere testuitvoerder is uitgevoerd. Huisartsen hoeven dus niet dit soort verklaringen af te geven. Huisartsen hebben ook geen totaaloverzicht van de positieve testuitslagen van al hun patiënten, dat heeft alleen de GGD.

Vragen omtrent vaccinaties

Momenteel is het aan de telefoon erg druk doordat men vragen heeft omtrent vaccinaties. Om wachttijden aan de telefoon  niet nog meer op te laten lopen willen wij u voor informatie omtrent het vaccinatiebeleid verwijzen naar de website van het RIVM, www.rivm.nl. Ook wij krijgen onze informatie en instructies over vaccinaties via het rivm en kunnen u niet meer vertellen dan wat op de website van het rivm staat.

Is uw juiste e-mailadres bij ons bekend?

Heeft u uw e-mailadres al doorgegeven? Of is uw juiste e-mailadres bij ons wel bekend? Graag uw hulp.

Wij willen u vragen uw e-mailadres door te geven wanneer u bijvoorbeeld onze nieuwsbrief wilt ontvangen zodat u beter op de hoogte bent van nieuws binnen onze praktijk.

Ook kan het handig zijn om met u in contact te komen wanneer u telefonisch niet bereikbaar mocht zijn.

Ga naar de bovenkant